Dłuższy problem z TS3

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 11 • Strona 1 z 21, 2

Dłuższy problem z TS3

Postprzez Gazela » 12 sie 2021, o 09:08

Witam.
Od wczorajszego poranka nie mogę się zalogować na nasz serwer TSa. Na inne loguje się bez problemu.
Próbowałem przez IP, przez nazwę, zmieniałem nicki - nic.
Nie pomogła reinstalacja, nie pomogła zmiana czasu w komputerze, ma zgody firewalla...

Zasadniczo dzień wcześniej wszystko hulało i działało - nie miałem żadnej aktualizacji, nie instalowałem niczego nowego.

Jutro misja a ja na rano jadę do roboty. Na misji miałem być tak na =/- 10 minut przed rozpoczęciem więc jutro już nad tematem nie posiedzę. Kto ma wiedzę lub jakieś pomysły proszę o pomoc. Będę po południu przy kompie i siedzę do póki nie zrobię - ale nie mam pojęcia od czego zacząć...

Z góry dziękuję za wszelką pomoc
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Gazela
Kapral
Avatar użytkownika
Kapral
Karts DLCHelicopters DLCMarksmen DLCJets DLCLaws of War DLCTac-Ops DLCTanks DLCApex DLCContact DLCArt of War DLCGlobal Mobilization DLCS.O.G. Prairie Fire DLC

Posty: 86
Dołączył(a): 9 lip 2021, o 10:06

Re: Dłuższy problem z TS3

Postprzez Sarlack » 12 sie 2021, o 09:53

Wrzuc screeny z poszczegolnych krokow laczenia sie razem z bledem ktory ci wypierdala (czyli od okienka connect lub definicji bookmarka, po blad).


EDIT: Stestowalem wszystkie metody podlaczania sie do TSa jakie sa mi znane i kazda dziala.....
https://imgur.com/a/ywjvtB0

Takze jesli Ciebie nie wpuszcza to opcje wedlug mnie sa 3:
- Twoj ISP to firma pucydziada, ktora upierdala twoj ruch na wyjsciu, bo tak
- jakis wesolek wpierdolil cie na blackliste serwera (w postaci IP lub profilu)
- masz zmienne IP i trafiles akurat na takie ktore kiedys z jakichs powodow bylo zbanowane.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sarlack
Generał
Avatar użytkownika
Generał

Posty: 1908
Dołączył(a): 29 gru 2014, o 03:06
Lokalizacja: Toruń

Re: Dłuższy problem z TS3

Postprzez Gazela » 12 sie 2021, o 17:32

w takim razie proszę o sprawdzenie blacklisty bo przecież z TSa już korzystałem nie raz. Mój provider nie jest raczej pucydziadem - mam światłowód i wszędzie indziej (np: na oficjalne testowe servery TSa) wchodzę i bez problemu sie łączę.... Zmienne IP bym wyeliminował bo kilkukrotnie już resetowałem ruter - wiec wymusiłem zmianę IP w ten sposób...
Niestety nie bardzo wiem jak wkleić tutaj na forum obrazek - jednak nie wyrzuca mi żadnych sensacyjnych info więc poprostu przepisze...

Wybieram opcję w lewym górnym rogu "Połączenia ---> "Połącz"
Wpisuję ( a raczej wklejam nr IP 79.133.61.11:8007 i mój nick : Gazela
Wciskam Połącz...
Na dole dostaje dwa komunikaty:
<18:30:25> Uruchomiona próba połączenia z serwerem na 79.133.61.11:8007
<18:30:30> Połączenie z serwerem nie powiodło się

Kopiując inne adresy mam podobnie :
<18:31:54> Próba określenia nazwy hosta t7.svoice.pl
<18:31:56> Uruchomiona próba połączenia z serwerem na t7.svoice.pl:8007
<18:32:01> Połączenie z serwerem nie powiodło się


<18:35:30> Próba określenia nazwy hosta A3C
<18:35:30> Uruchomiona próba połączenia z serwerem na A3C
<18:35:35> Połączenie z serwerem nie powiodło się

Dodam że w zaporze port 8007 jest na stałę i bezwarunkowo otwarty - więc to też nie to ( stworzyłem dla niego regułę)
Próbowałem też przez link z "gametrackera" - rezultat jak wyżej
Ostatnio edytowano 12 sie 2021, o 18:04 przez Gazela, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Gazela
Kapral
Avatar użytkownika
Kapral
Karts DLCHelicopters DLCMarksmen DLCJets DLCLaws of War DLCTac-Ops DLCTanks DLCApex DLCContact DLCArt of War DLCGlobal Mobilization DLCS.O.G. Prairie Fire DLC

Posty: 86
Dołączył(a): 9 lip 2021, o 10:06

Re: Dłuższy problem z TS3

Postprzez Gazela » 12 sie 2021, o 17:55

Żeby nie było - na kanał TSa wszedłem bez problemu - dostałem taką serię wiadomości :
<18:52:48> Próba określenia nazwy hosta voice.teamspeak.com
<18:52:48> Uruchomiona próba połączenia z serwerem na voice.teamspeak.com
<18:52:48> *** Welcome to the official TeamSpeak Public Test Server! *** If you're new to TeamSpeak or just want to refresh your memory about the things our product can do, this is the place to go...
<18:52:48> *** IMPORTANT NOTICE ***
This server is operated by TeamSpeak Systems GmbH, Germany. Although it is usable by anybody, it is primarily intended for testing and demonstration purposes, but not for productive usage.

By using this server you are bound to the server rules, so make sure to read the rules first. Use this server AT YOUR OWN RISK or consider hosting or renting your own server.

Please refer to the following web sites for information about TeamSpeak server hosting:

1. Download and install the TeamSpeak server
2. Rent a TeamSpeak server from an ATHP in your region
<18:52:48> Połączono z serwerem: "Official TeamSpeak Public Test Server"
<18:53:31> Przełączyłeś się z kanału "Default Channel" na "Default Channel (Mobile)"
<18:53:31> Grupa kanału "Guest" została przypisana do "Gazela" przez "Official TeamSpeak Public Test Server".
<18:53:37> Przełączyłeś się z kanału "Default Channel (Mobile)" na "Default Channel"
<18:53:37> Grupa kanału "Guest" została przypisana do "Gazela" przez "Official TeamSpeak Public Test Server".
<18:53:55> Odłączono od serwera
<18:53:55> Uruchomiona próba połączenia z serwerem na 79.133.61.11:8007
<18:54:00> Połączenie z serwerem nie powiodło się

Ale kiedy chciałem przełączyć się na naszego TSa to znowu się nie udało...
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Gazela
Kapral
Avatar użytkownika
Kapral
Karts DLCHelicopters DLCMarksmen DLCJets DLCLaws of War DLCTac-Ops DLCTanks DLCApex DLCContact DLCArt of War DLCGlobal Mobilization DLCS.O.G. Prairie Fire DLC

Posty: 86
Dołączył(a): 9 lip 2021, o 10:06

Re: Dłuższy problem z TS3

Postprzez Sarlack » 12 sie 2021, o 20:47

Reset routera raczej zmiany IP Ci nie wymusi, ale to odrebny temat.

Spojrzalem na szybkosci w BL ale jest pusta, wiec to raczej nie to (chyba ze Venon ma teraz jakos inaczej ustawione banowanie). Wedlug logow tez nie widze zeby cos sie zlego dzialo. Ostatnie twoje polaczenie jest z 10 sierpnia i wyglada uber normalnie.

A mozesz dla mnie spingowac adres IP TSa i wrzucic tu wynik ?

EDIT: Dobra olej ping bo serwer ma zdaje sie wylaczone odpowiadanie na ICMP
No przyznam szczerze ze nie bardzo widze jakies wielkie mozliwosci potestowania tego. Ale biorac pod uwage prosty fakt - wszystkim dziala tylko nie Tobie - obstawialbym jednak problem po stronie Twojej lub ISP. Jednak nie bardzo mam pomysl co by Ci tu jeszcze podrzucic do sprawdzenia zeby bardziej zawezic obszar poszukiwan. Moze jedynie sprawdzenie innego ISP, o ile masz taka mozliwosc (uzycie lapka i telefonu moze sie tu dobrze sprawdzic).
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sarlack
Generał
Avatar użytkownika
Generał

Posty: 1908
Dołączył(a): 29 gru 2014, o 03:06
Lokalizacja: Toruń

Re: Dłuższy problem z TS3

Postprzez Jonny » 12 sie 2021, o 21:08

Ja zawsze jak mam problem z połączeniem z serwerem to włączam VPN, jeśli na nim się łącze to winie zaporę/antywirusa(jeśli mam)/ISP. Jesli na VPN nie pójdzie to to jest grubsza sprawa.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Jonny
Młodszy chorąży
Avatar użytkownika
Młodszy chorąży
Karts DLCHelicopters DLCMarksmen DLCJets DLCLaws of War DLCTac-Ops DLCTanks DLCApex DLCContact DLCArt of War DLCGlobal Mobilization DLCS.O.G. Prairie Fire DLC

Posty: 502
Dołączył(a): 10 sty 2016, o 17:36
Lokalizacja: 80.151741, 32.122988

Re: Dłuższy problem z TS3

Postprzez Sarlack » 12 sie 2021, o 21:13

hmmm VPN moze ci nie pokazac winy firewalla lub AV - wszystko zalezy od konfiguracji VPNa ;)

Poza tym trzeba jeszcze miec VPNa ;p
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sarlack
Generał
Avatar użytkownika
Generał

Posty: 1908
Dołączył(a): 29 gru 2014, o 03:06
Lokalizacja: Toruń

Re: Dłuższy problem z TS3

Postprzez Gazela » 12 sie 2021, o 21:22

sprawdziłem z kompa córki - to samo IP ale nigdy nie miała TSa - nie działa.... może jednak ISP.... jutro zadzwonie może mi coś powie sensownego - choć wątpię....
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Gazela
Kapral
Avatar użytkownika
Kapral
Karts DLCHelicopters DLCMarksmen DLCJets DLCLaws of War DLCTac-Ops DLCTanks DLCApex DLCContact DLCArt of War DLCGlobal Mobilization DLCS.O.G. Prairie Fire DLC

Posty: 86
Dołączył(a): 9 lip 2021, o 10:06

Re: Dłuższy problem z TS3

Postprzez Sarlack » 12 sie 2021, o 21:30

mowie jesli masz jakiegos lapka to sprobuj polazyc sie po necie domowy i po necie z komory. bedziesz mial jasna odpowiedz czy to isp
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sarlack
Generał
Avatar użytkownika
Generał

Posty: 1908
Dołączył(a): 29 gru 2014, o 03:06
Lokalizacja: Toruń

Re: Dłuższy problem z TS3

Postprzez Gazela » 13 sie 2021, o 09:40

Dzisiaj dzwoniłem do ISP, zmienił mi IP i córka w moim imieniu się zalogował na TS i działa... problem pokonany, jednak cóż... ciężko powiedzieć co było przyczyną - najwyraźniej zblokowane gdzieś IP...
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Gazela
Kapral
Avatar użytkownika
Kapral
Karts DLCHelicopters DLCMarksmen DLCJets DLCLaws of War DLCTac-Ops DLCTanks DLCApex DLCContact DLCArt of War DLCGlobal Mobilization DLCS.O.G. Prairie Fire DLC

Posty: 86
Dołączył(a): 9 lip 2021, o 10:06

Następna strona

Posty: 11 • Strona 1 z 21, 2

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości